Jutavit Omega-3 + E-vitamin kapszula
A halolaj hozzájárulhat a szív- és keringési rendszer megfelelő működéséhez, a normál koleszterinszinthez. Jótékony hatással lehet a látásra és az agyműködésre. Az E-vitamin segíthet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
Halolaj – 1200mg
Ebből: Omega 3 – 360mg
EPA: 192mg
DHA: 120mg
E-vitamin – 10mg
Javasolt adagolás:
napi 1 kapszulát vízzel egészben lenyelni.
Halolaj
A halolaj az egyik legjobb természetes forrása az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A halolaj szív- és érrendszerre kifejtett hatása a legfontosabb. Erősíti a szívet és az érfalakat, csökkenti a triglicerid- és a koleszterinszintet, normalizálja a magas vérnyomást. Védelmet nyújt a szív- és keringési rendszer betegségeivel szemben, növeli az artériák rugalmasságát, javítja a véráramlást a kis erekben, csökkenti a vérrögképződés kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatásával mérsékli a reuma és az ízületi gyulladás tüneteit. Nélkülözhetetlenek a halolajban lévő Omega-3 zsírsavak az agy és a szem egészséges fejlődéséhez. Szellemi munkát végzőknek, fiataloknak ajánlott az agyműködés serkentésére. Nagymértékben lassítja az időskori makula degeneráció (AMD) progresszióját, hasznos lehet a száraz szem (Sjörgen) szindrómában is. Jótékonyan hat az immunrendszer működésére is. Az Omega-3 zsírsavakon belül az EPA és DHA hosszú szénláncú Omega-3 zsírsavak a legfontosabbak. Különösen magas koncentrációban fordulnak elő az agyban és a retinában. Megnő a szenilitás, az időskori depresszió és az öngyilkosságok kockázata azoknál, akiknél a vérben a DHA szint alacsony. Az alacsony DHA szintre vezetik vissza a férfi meddőségek egy részét is. A halolaj szerepet játszik a sejtek, szövetek korai öregedésének megállításában, a bőr és a haj megerősítésében. Rendszeres fogyasztásával javítható az általános egészségi állapot, növelhető a teljesítmény és a betegségekkel, fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség.
E-vitamin
Legfontosabb szerepe a sejtek védelme az oxidatív stressz ellen. Megfelelő mennyiségben pótolva megakadályozhatja, illetve lassíthatja a sejtek károsodását, öregedését, antioxidánsként segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. Ezzel a tulajdonságával elsősorban a betegségek megelőzésében, a szervek károsodásának megelőzésében és az öregedési folyamatok lassításában lehet eredményes hatása.
Tájékoztatás az étrend-kiegészítőkről
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.